To får fængselsstraf for voldsomt røveriforsøg og udvises

To rumænske mænd, der begge er 19 år, blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt hver halvandet års fængsel for et røveriforsøg mod en eksklusiv guldsmedeforretning i det centrale Aarhus i april.

De to mænd blev anholdt kort efter og sigtet for at have deltaget i kupforsøget mod urmager- og guldsmed Knud Pedersens forretning på hjørnet af Skt. Clemens Torv og Skt. Clemens Stræde.

I alt fire mænd menes at have deltaget i røveriforsøget, som fandt sted en fredag eftermiddag.

Mændene indfandt sig i slusen til den eksklusive forretning, og med to medbragte økser forsøgte de at smadre den inderste glasdør for at skaffe sig adgang til forretningen.

Da de ikke kom ind, stak de af og smed økserne fra sig undervejs. Den ene blev fundet i Aarhus Å.

Det lykkedes dog ikke for alle at flygte. De to nu dømte blev opdaget kort tid efter på Europa Plads.

Politiet har stadig efterforskning i gang mod de to medgerningsmænd, oplyser anklager Dorthe Lysgaard, Østjyllands Politi.

- Dagens dom er resultatet af et godt stykke politiarbejde, der begyndte med en hurtig anholdelse, og hvor der i løbet af efterforskningen løbende er føjet flere og flere brikker til puslespillet, så der til sidst var nok bevismateriale til at rejse tiltale og få dom, siger hun.

Ifølge anklageren har dommeren lagt vægt på, at der var tale om et meget voldsomt røveriforsøg, hvor flere personer deltog, og hvor der blev brugt våben.

Ud over fængselsstraffen skal de to 19-årige udvises af Danmark, og de har indrejseforbud i 12 år.

/ritzau/

Dagens Gossip