Facebook er klar til store investeringer i ny teknologi

Skrevet af admin

29/10/2014

Mest læste i dag

Det går ganske pænt for Facebook.

Det sociale medie får flere og flere brugere, sælger masser af reklamer og tjener gode penge.

Men selskabet har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene efter sit regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort sent tirsdag aften dansk tid.

I stedet annoncerede Facebook-chefer på en telekonference, at det verdensomspændende virtuelle mødested vil investere massivt i fremtiden. Der skal bruges penge på at finde de rette talenter og teknologier, som i det lange løb har potentiale til at kaste endnu flere penge af sig.

Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, vælger at kigge et årti frem, hvor han forestiller sig at nå milepæle i forhold til kunstig intelligens og ønsker at sprede internettet til endnu flere milliarder mennesker på kloden.

- Vi kommer til at fortsætte med at forberede os på fremtiden ved at investere aggressivt, forbinde alle, forstå verden og bygge næste generations computerplatforme, siger Mark Zuckerberg og konstaterer:

- Vi har en lang rejse foran os.

Facebook gennemførte tidligere i oktober sit milliardkøb af WhatsApp, hvor smartphone-ejere kan sende beskeder til hinanden via internettet og ikke belaste telefonregningen.

Zuckerberg forudser, at der også fremover vil være efterspørgsel efter mobil-applikationer som netop WhatsApp.

- En af de ting, der sker inden for mobilområdet, er, at der er et stigende fokus på apps, der kan gøre én ting rigtig godt. For bedst at kunne servicere folk er man nødt til at lave flere enkeltstående apps. Det vil vi gøre mere i fremtiden, siger topchefen.

I tredje kvartal næsten fordoblede Facebook sit overskud til 802 millioner dollar (4,68 milliarder kroner) ud af en omsætning på 3,2 milliarder dollar (18,7 milliarder kroner).

Ifølge regnskabet har Facebook 1,35 milliarder brugere, der er aktive på platformen mindst en gang om måneden.

/ritzau/Reuters