Facebook flyder med ulovligt fyrværkeri

Hvis du har en Facebook-profil, så er det tilsyneladende intet problem at skaffe ulovligt fyrværkeri. Det sociale medie fungerer nemlig som sortbørs, hvor de farlige nytårsskrald sælges åbent fra person til person.

Det skriver tv2.dk.

SE OGSÅ: Ulovligt: Kanonslag sælges på Facebook

På en af siderne er der brugere, der både søger efter, men også tilbyder fyrværkeri. Der er både billeder og demonstrationsvideoer med det ulovlige krudt, og medlemmerne tæller folk fra alle dele af landet.

Det er blandt andet muligt at skaffe krysantemumbomber og ulovligt importeret fyrværkeri fra lande som Kina. Man kan også købe hjemmelavede kanonslag.

Dorthe Damsgaard, der er pressechef for Sikkerhedsstyrelsen, fortæller til tv2.dk, at man som privatperson ikke må sælge fyrværkeri.

- Man har mulighed for at oprette et detailsalg, men så skal man først godkendes af ens kommunalbestyrelse. Og det giver stadigvæk ikke en lov til at importere fyrværkeri fra udlandet, kun at forhandle det.

Men man kan ikke sætte en stopper for Facebook-siderne med det ulovlige fyrværkeri. Det mener Niels Henrik Duevang, der er kampagneleder og presseansvarlig hos Fyrværkerikampagnen

- Man må erkende, at siderne bliver oprettet hurtigere, end de kan lukkes ned. Det handler i stedet for om at sprede budskabet om, at det ikke er sejt at bruge ulovligt fyrværkeri, siger han til tv2.dk.

Han opfordrer til, at danskerne i stedet køber fyrværkeri via lovlige kanaler.

Facebook har før været mellemled i ulovlige handler. Dagens.dk har tidligere dokumenteret, hvordan Facebook bruges til salg af ulovlige våben.

Jan Fredriksson, Facebooks nordiske pressechef, opfordrer til, at man melder det, hvis man opdager ulovligheder.

Dagens Gossip