Facebook indrømmer læk af seks millioner profiler

På grund af en virus i Facebooks egen software, har det være muligt at luske sig til personlige informationer på omkring seks millioner brugere af mediet, skriver Facebook selv.

»Vi tager folks privatliv meget alvorligt, og vi gør vores bedste for at beskytte brugernes informationer, men ingen virksomhed kan garantere 100 procent mod virusangreb selv med et stærkt hold,« lyder det fra Facebooks såkaldte sikkerhedsservice på nettet.

Informationerne er dog sandsynligvis kun overgået til personer, der i forvejen på en eller anden måde har en forbindelse til de ramte brugere.

Alligevel underskylder det sociale netværk mange gange for fejlen.

Lækket er sket, mens de berørte brugere har forsøgt at importere nye kontakter deres profiler fra en mobiltelefon eller via e-mail. Virusset gik ind og overtog ens egne informationer, som så blev lækket. Fejlen er rettet nu, men ifølge Facebook er det en meget pinlig sag.

»Det er stadig noget, vi er oprørte og flove over, og vi vil arbejde dobbelt så hårdt for at sørge for, at den slags ting ikke sker igen,« bedyrer det sociale medie ifølge bt.dk.

Ifølge Facebook er der foreløbigt ingen tegn på, at de lækkede personlige oplysninger er blevet misbrugt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip