Facebook klar med ny like-knap

Skrevet af admin

08/10/2015

Dagens topnyheder

Facebooks like-knap er under forandring, om man kan lide det eller ej.

Lige nu tester Facebook således en ny funktion, der skal erstatte den gamle like-knap. Det oplyser Facebooks stifter Mark Zuckerberg på sin Facebook-profil.

- Vi vil lære fra testen, før vi giver muligheden til alle, skriver Zuckerberg.

Fremover vil det være muligt at udtrykke en følelse sammen med sit like. Zuckerberg døber funktionen like-reaktioner. På den måde kan man udtrykke mere end bare "synes godt om".

For eksempel kan man udtrykke sympati med en ven, der skriver, at hans bedstemor er død, eller at hans kæreste er blevet fyret.

Man vil kunne vælge mellem følgende likes, hvis testen går som planlagt:

Like, love, haha, yay, wow, sad, angry.

Der bliver altså ikke plads til en "dislike"-knap, som flere medier ellers spekulerede i.

Mark Zuckerberg udtalte i sidste måned, at Facebook arbejdede på, at brugere skulle kunne udtrykke sympati med hinandens opdateringer i situationer, hvor et like ikke ville være passende.

Det opfattede mange medier og brugere som om, at Facebook ville indføre en "dislike"-knap. Faktisk modtog idéen en masse kritik. Mange kritikere mente, at en dislike-knap ville give anledning til mobning.

Mark Zuckerberg svarer selv på spekulationerne i sit opslag.

- Dette er ikke en dislike-knap, men det giver mulighed for nemt at udtrykke sorg og empati eller glæde og varme, forklarer Mark Zuckerberg i sin statusopdatering.

De nye like-reaktioner testet i første omgang kun i Spanien og Irland.

/ritzau/