Facebook melder sig i nyhedskrigen: Lancerer ny app

Skrevet af admin

05/11/2015

Dagens topnyheder

Der er godt nyt på vej for nyhedshungrende, som jagter de seneste nyheder på deres smartphone eller tablet.

Facebook lancerer nemlig i næste uge en selvstændig app med indhold fra amerikanske mediegiganter som avisen Washington Post, tv-netværket CBS og sågar modemagasinet Vogue.

Det skriver Financial Times, som har talt med kilder, der har kendskab til forløbet. Facebook har afvist at kommentere udmeldingerne.

App'en hedder Notify og har digitalt indhold samt skrift- og videoindhold fra de førnævnte selskaber foruden amerikanske Mashable, CNN og Comedy Central.

Brugeren af app'en kan abonnere på nyhedsmedier, og man modtager notifikationer, når der er banebrydende nyt. Dermed håber Facebook på at blive den vigtigste kilde for de seneste nyheder på internettet.

Ifølge en rapport fra State of the News Media tidligere på året får 39 ud af 50 amerikanske netmedier mere trafik via mobiltelefoner end computere.

Hver fjerde siger ifølge en rapport fra Reuters Institut, at de bruger deres smartphone som den primære kilde til nyheder. En stigning på 20 procent i forhold til året før.

Derfor er der med god grund udbrudt en regulær nyhedskrig mellem de sociale medier, da også Twitter og billedtjenesten Snapchat er begyndt at fokusere på nyheder.

Desuden lancerede Apple i september en app, der samler nyheder i en samlet strøm til brugeren.

I sidste måned lancerede Twitter dets "Moments"-service, hvor redaktører udvælger tweet og billeder til brugeren på det sociale medie.

/ritzau/