Facebook skifter ansigt: Større billeder og mere personligt

Du kan godt forberede dig på at brokke dig over Facebook den kommende tid. For nu ændrer det sociale medie igen udseende og tvinger os til at lære nye ting.

På et pressemøde har Mark Zuckerberg netop løftet sløret for Facebooks kommende ansigtsløftning, og her var det især billederne, som var i centrum.

50 procent af alle nyhedsfeeds på Facebook er i dag billeder, og fremover bliver det større billeder, hvad enten der er tale om venner, som får nye venner, eller nogen du kender, som synes godt om et billede.

På pressemødet sagde Zuckerberg blandt andet, at Facebook skal være "verdens bedste nyhedsavis" med mulighed for, at nyhederne er nøjagtig det, som interesserer dig.

Derfor er nøgleordet for det nye Facebook personlige indstillinger. Nu vil du selv kunne bestemme, om du vil se alle opdateringer fra bestemte venner, idoler og sider du følger, eller om for eksempel vil se samtlige billeder, der er lagt ud for nylig.

Nu er du måske allerede gået i gang med at åbne protestsider, der kræver, at Facebook forbliver uændret. Men ændringerne kommer ikke nødvendigvis lige med det samme.

De første vil opleve ansigtsløftningen fredag, men Zuckerberg og co har valgt at rulle ændringerne ud langsomt, så man kan nå at rette eventuelle fejl. Derfor kan der gå flere måneder, før din Facebook-profil ændrer sig.  

Dagens Gossip