Facebook-søgning lader brugere se alle billeder, du nogensinde har liket

I al den tid, du har været på Facebook, har du formentlig liket mange billeder. Nogle af dem har været private, så kun dine venner kunne se dem.

Men faktisk kan man med få klik se alle de billeder, du har liket.

Det kræver blot, at man 1) stiller sine sprogindstillinger på Facebook til English US og 2) indtaster “Photos liked by” efterfulgt af dit navn i søgefeltet.

Derefter dukker alle billeder op, du nogensinde har vendt tommelfingeren op til. Formentlig ikke alle vil være lige begejstrede over denne funktion, selvom den sikkert kan være nyttig, når man skal undersøge om mulige flammer kunne være kærestepotentiale.

Men selvom det ikke er muligt at kontrollere alle funktioner på Facebook, har du alligevel nogen mulighed for at beskytte dit privatliv.

Læs også: Ny iPhone-funktion kan koste dig mange penge - har du slået den fra?

Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomheden www.anytech365.com giver dig her en række gode råd til at beskytte dit privatliv på Facebook.

1) Begræns visningen af dit indhold
- Hvis du går ind i dine indstillinger og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”, har du mulighed for at vælge hvem der skal se de statusopdateringer og billeder, som du uploader. For at beskytte dit privatliv kan du vælge, at det kun er dine Venner, der kan se dit indhold og dermed ikke alle både på og udenfor Facebook.

- Under ”Flere muligheder” kan du også vælge at begrænse visningen af dit indhold til for eksempel dine nære venner eller en specifik liste, du kan oprette på Facebook, forklarer Janus R. Nielsen.

2) Forhåndsgodkendelse af tags
– Hvis du vil være sikker på ikke at blive tagget i upassende billeder af dine venner på Facebook, kan du ændre det i dine privatindstillinger. Du går ind i ”Tidslinje og tagging” hvorefter du kan redigere indstillingerne og aktivere ”tag-gennemgang”. Her kan du også selv bestemme, hvem der kan se opslag, som du er tagget i på din tidslinje.

3) Redigér billeder på din Timeline
– Du kan tilføje, rykke og skjule ting på din Timeline, hvis du for eksempel ikke ønsker at gamle billeder skal synes, eller hvis du vil ændre eller skjule datoen på billeder, statusopteringer eller beskeder fra venner. Vær dog opmærksom på at dit navn stadig er tilknyttet billeder, du er tagget i, hvis du vælger at skjule billedet på din Timeline. Hvis du vil fjernes helt fra billedet, skal du trykke ”Fjern tag”.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip