Facebookgruppe vil udføre civil ulydighed: Aktion skal ramme ID-kontrol i Københavns Lufthavn

En Facebookgruppe vil i weekenden udføre civil ulydighed i sympati med de flygtninge og migranter, der ikke kan fremvise ID-papirer ved den øgede grænsekontrol 

På lørdag vil bevægelsen Welcome To Denmark i samarbejde med over 1.000 svenskere udføre en større civil ulydighedsaktion i Københavns Lufthavn og i et tog med kurs mod Sverige.

Indtil videre har tæt på 400 danskere tilmeldt sig den kommende aktion mod den nyindførte grænsekontrol i Sverige og Danmark. 

Læs også: 75 søgte asyl på grænsekontrollens første dag

- Det kan ikke være rigtigt at flygtninge skal blive afhængige af menneskesmuglere for at opnå beskyttelse i lande i Europa. Der er brug for en europæisk løsning som Danmark også skal bidrage til, i stedet for at bygge hegn på vores togstationer og ødelægge den nordiske infrastruktur, siger Iben Alminde fra Welcome To Denmark.

Planen for aktionen er, at deltagerne skal tage toget fra Nørreport Station mod Sverige, og under turen vil aktivisterne ikke fremvise ID-papirer for at vise 'solidaritet med papirløse flygtninge', oplyser bevægelsen i en pressemeddelse.

I Sverige har over 1.200 mennesker tilmeldt sig en parallel begivenhed på lørdag, hvor svenskerne i Malmø vil tage toget mod Kastrup - igen med det formål ikke at fremvise pas og ID-papirer ved grænsekontrollen.

I beskrivelsen på Facebook om lørdagens aktion, der er programsat til at starte klokken 15.45 på Nørreport Station, står der, at de svenske og danske deltagere vil samles i Københavns Lufthavn i en koordineret civil ulydighedsaktion.

Welcome to Denmark er bekymret for, at den øgede grænsekontrol vil skabe en dominoeffekt gennem Europa, der kan betyde, at FN's flygtningekonvention bliver sat ud af kraft.

- Ifølge konventionen har enhver ret til at rejse til et andet land og søge beskyttelse fra forfølgelse. Men hvis landene ét for ét begrænser mulighederne for flygtninge uden gyldigt billed-id kan søge indrejse, får det den konsekvens, at de ikke kan opnå beskyttelse. Så kan retten til at søge asyl, som er fastsat i FN's flygtningekonvention ikke længere bruges til noget, siger Iben Alminde.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip