Facebooks omsætning steg 60 procent i tredje kvartal

Det går godt for det sociale netværk Facebook, som med over en milliard brugere scorer kassen i det seneste kvartalsregnskab.

Selskabets regnskab for tredje kvartal viser en øget omsætning på hele 60 procent til 2,02 milliarder dollar (10,97 milliarder danske kroner).

Verdens største sociale netværk meddeler, at det har en nettoindtjening på 425 millioner dollar (2,3 milliarder kroner), svarende til 17 cent per aktie i løbet af de tre måneder, der sluttede 30. september.

Det skal holdes op imod et tab på 59 millioner dollar (320 millioner kroner), eller to cent per aktie, i samme periode for et år siden.

Det er en markant vækst i det sociale netværks reklamer til mobiltelefoner, der har skabt det solide resultat for kvartalet.

Indtægterne fra reklamerne, som ses på smartphones, udgør 49 procent af Facebooks totale reklameomsætning i det tredje kvartal.

Reklamerne på mobiltelefoner genererede cirka 988 millioner dollar for Facebook i tredje kvartal mod cirka 150 millioner dollar i samme periode sidste år.

Dengang var Facebook-reklamerne under sin spæde opstart.

Facebook-aktion steg med 15 procent til 56,45 dollar, efter at regnskabet blev offentliggjort.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip