Fæl stank i Aarhus: Lugtmysteriet er opklaret

En rigtig stor rådden prut eller sur kloak. Sådan beskriver man bedst den ubehagelige stank, som de seneste dage har hængt over Aarhus midtby. Mange borgere og forretningsdrivende har bemærket lugten, men det været et mysterium, hvorfor det stinker i Aarhus.

Nu har lugtpatruljer fra Aarhus Kommunes afdeling for Natur og Miljø efter flere dages søgen fundet en naturlig forklaring på lugten - og synderen er vejret.

- Det er vores vurdering, at lugtgenerne er fremkaldt af meteorologiske forhold. Lørdag observerede miljøvagten en smal og tæt skybræmme, der lå i lav højde over havn og by. Skyerne lå som et bånd i højde med de store kraner på havnen. Skylaget og manglende vind har så at sige holdt havnens lugte nede og forhindret dem i at blive opblandet i luftlagene. Det er det samme, du oplever, hvis din egen eller naboens brændeovn ikke kan slippe af med røgen, som bliver slået ned til jorden, når der er lave skyer, siger afdelingsleder Anders Maltha Rasmussen til Aarhus Stiftstidende.

Kommunen modtog i løbet af weekenden tre klager fra borgere, som følte sig generet af stanken, men lykkedes ikke at spore stanken til noget bestemt sted eller en virksomhed.

Nu viser det sig altså, at der var tale om en sammentræf af vejret og udledningen fra havnenes mange virksomheder.

Aarhus Kommune vil nu gå i dialog med virksomhederne på havnen for i fremtiden at forsøge at undgå lignende situationer.  

Dagens Gossip