Fælt målmandsdrop sætter Leverkusen under CL-pres

24/11/2015

Bayer Leverkusen ville med en Champions League-sejr ude over Bate Borisov være tættere på turneringens 1/8-finaler efter juleferien.

Men tirsdag aften spillede Leverkusen blot 1-1 mod hviderusserne, og det sætter nu det tyske mandskab under massivt pres i sidste spillerunde i gruppespillet.

Her skal Leverkusen hjemme møde ubesejrede FC Barcelona, mens Bate Borisov gæster AS Roma i sidste spillerunde i en tæt kamp om at nå blandt de 16 bedste hold i Champions League.

Lige nu har Leverkusen og Roma begge fem point, men italienerne er bedst indbyrdes og indtager derfor andenpladsen.

Bate Borisov har fire point på sidstepladsen, mens Barcelona fører gruppen med ti point. Senere tirsdag aften tager Barcelona imod Roma i gruppens anden kamp.

Der var blot spillet to minutter af tirsdagens tidlige kamp, da Bate Borisov kom foran 1-0 efter et fælt målmandsdrop af Leverkusens landsholdsreserve Bernd Leno.

Den hviderussiske angriber Mikhail Gordeichuk afsluttede med et fladt skud lige på Leno, som forsøgte at holde bolden, men den trillede mellem både hænder og ben og ind i mål.

Leverkusen havde bolden klart mest og spillede som vanligt bolden fornuftigt rundt, men det blev sjældent farligt i de første 45 minutter.

Leverkusen-angriberen Javier Hernandez - også kendt som Chicharito - brændte en kæmpe chance kort før pausen, da han helt fri foran mål ikke var i stand til at overliste hjemmeholdets keeper Sergei Chernik.

Chicharito havde ellers scoret i syv kampe i træk for tyskerne, men tirsdag aften havde mexicaneren ikke held med meget.

Kort inden den store chance havde Chicharito forsøgt at filme sig til et straffespark, men heller ikke den mission lykkedes for den tidligere Manchester United- og Real Madrid-angriber.

Med sine 27 år var Chicharito i øvrigt den ældste spiller på banen hos Leverkusen.

I anden halvleg havde Leverkusen flere gode muligheder for at udligne, men hverken Karim Bellarabi eller Chicharito kunne ramme målet.

Det kunne Admir Mehmedi til gengæld, og han udlignede til 1-1 for Leverkusen efter 68 minutter på et fremragende oplæg af den tyrkiske playmaker Hakan Calhanoglu.

Flere mål blev der ikke scoret i kampen, og det betyder, at Leverkusen formentlig skal vinde over Barcelona i næste spillerunde for at gå videre.

Der blev også spillet en anden tidlig kamp i Champions League-gruppespillet tirsdag aften, og her vandt Zenit St. Petersborg 2-0 hjemme over Valencia. Zenits mål blev sat ind af Oleg Shatov og Artem Dzyuba.

Dermed er Zenit fortsat det eneste hold, der har vundet alle kampe i turneringen. Det er blevet til fem sejre ud af fem mulige, og russerne var allerede inden kampen klar til 1/8-finalen.