Fængselsbetjente på vejene: DF ser potentielt problem

Dansk Folkeparti vil ikke afvise idéen om, at fængselsbetjente skal varetage fartkontroller, hvilket Fængselsforbundet har foreslået til justitsminister Søren Pind (V).

Men DF's Martin Henriksen, der er medlem af Retsudvalget, advarer om, at det kan skabe problemer.

- Det kan være, at der kommer en situation, hvor vi har brug for fængselsbetjente i fængslerne igen, og i den forbindelse skal man ikke se helt bort fra, at der både hos Venstre og os er tanker om at straffe hårdere på en række områder.

- Og det kan altså betyde, at der kommer flere folk i fængslerne, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Martin Henriksen tilføjer, at DF ikke har taget stilling til emnet endnu, men at han som udgangspunkt ikke vil afvise idéen fra Fængselsforbundet.

En hårdere retspolitik fremover skal man dog tage højde for, siger Martin Henriksen.

- Det vil være uhensigtsmæssigt at placere nogle fængselsbetjente i fotovogne for så at sige til dem, at de skal vende tilbage til fængslet.

- Fordi så har vi nogle politifolk, som vi regnede med at kunne bruge til andre opgaver, og så mangler vi lige pludselig folk i systemet, siger Martin Henriksen.

I øjeblikket kører der en forsøgsordning med HK'ere, som er ansat ved politiet, og som foretager fartkontrol.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har udtalt sig kritisk over for idéen. Han mener ikke, at fængselsbetjente er egnede til opgaven på vejene.

Han henviser blandt andet til, at politibetjente kan udsættes for vold og overfald, og at der skal uddeles bøder.

Til efteråret skal der forhandles et nyt politiforlig på plads.

/ritzau/

Dagens Gossip