Fængselsbetjente tilbyder at lave fartkontrol

Skrevet af admin

13/08/2015

Dagens topnyheder

Da der bliver færre og færre indsatte i de danske fængsler, så tilbyder fængselsbetjentene nu at aflaste politiet ved at hjælpe med at foretage fartkontrol, skriver DR.

- Vi kan hjælpe med den akutte mangel på politifolk, siger Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet, som er fagforening for fængselsbetjentene.

Den seneste officielle måling viser, at fængslerne i 2014 var 94 procent fyldt. Det er et fald på fire procentpoint i forhold til 2011, hvor belægningen var på 98 procent.

- Det kan aflaste. Ikke kun hos politiet, men også hos os. Det kan faktisk godt lade sig gøre at få fanger nok, så at sige, og vi har ikke selv stillinger, hvor vi kan aflaste i samme grad, forklarer Kim Østerbye.

Der har tidligere været snak om, at HK'ere kunne assistere med at lave fartkontrol, men Østerbye mener, at fængselsbetjente er bedre egnet til at udføre opgaven.

- Vi er vant til myndighedsudøvelse. Det betyder også, at hvis der skulle opstå en situation, så ved vi, hvordan man skal reagere på den, siger Kim Østerbye til DR.

Han har i dag været forbi Justitsminister Søren Pinds (V) kontor med forslaget, og formanden fortæller, at justitsministeren var positiv for forslaget og nu skal undersøge det nærmere, inden der eventuelt kan gåes videre med noget konkret.

/ritzau/