Fængselsbetjenten Hanne hyldes på facebook - ‘jeg fortjener ikke, mit dyrebare liv går tabt'

Hanne Bigum er fængselsbetjent i Vestre Fængsel, og hun har skrevet et opslag på Facebook, som skal gøre opmærksom på arbejdsvilkårene inde bag låsen og slåen.

Opslaget kommer i forbindelse med, at en fængselsbetjent blev stukket ned midt på åben gade på Nørrebro.

Hanne skriver blandt andet, at hårde ord og øgenavne er en del af de barske realiteter, når man arbejder med kriminelle.

Læs også: Fængselsbetjent skal synge en Beyoncé-sang - men hun lyder helt anderledes

- Hvem er jeg...Jo jeg er en møgso, en klam luder, en fed kælling, en magtliderlig sur fisse ifølge temmelig mange af dem, jeg omgåes til daglig, skriver hun indledningsvist i sit opslag.

Men det er ikke kun hårde ord, som fængselsbetjentene må finde sig i.

- Jeg ligger som jeg har redt, når jeg bliver sparket ned, får at vide at mit hoved skal skilles fra min krop, eller at jeg får en klat afføring smidt efter mig.

Fængselsbetjent overlevede
Men hvor utaknemmeligt jobbet end kan være, så er det stadig en vigtig funktion hun og hendes kollegaer udfylder i samfundet.

- Hvem er jeg også.. Jo, jeg er den, der trøster din søn, når han endnu engang havner hos mig, jeg er den der passer på voldtægtsforbryderen, der har voldtaget din kæreste, jeg er den, der opmuntrer din mand til at ændre sit liv til det bedre, jeg er den, der passer på tricktyven, når din mormor på 90 år er blevet narret i sit eget hjem.

Bigum er derfor også ked af, at arbejdet skal have en effekt på deres privatliv, og i eksemplet med fængselsbetjenten, der blev stukket ned, så alvorlige konsekvenser.

Læs også: Sygeplejerske hører en høj lyd og åbner døren til patients værelse: Fanger …

- Så fortæl mig lige en gang til, at jeg fortjener at blive chikaneret i min fritid, at jeg fortjener altid at skulle være på vagt, når jeg er i zoologisk have med mine børn, og at jeg fortjener at mit dyrebare liv går tabt, skriver hun til sidst i sit opslag.

Fængselsbetjenten, som blev stukket ned, er 38 år gammel. Han er uden for livsfare.

Hanne Bigum har fået ovr 700 likes for sin opdatering. 

Se Hanne Bigums opslag herunder: 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Hvem er jeg...Jo jeg er en møgso, en klam luder, en fed kælling, en magtliderlig sur fisse i følge temmelig mange af dem...

Posted by Hanne Bigum on Wednesday, 23 March 2016

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip