Fængselsvold: Syv mænd overfaldt bandelederen Store A

Skrevet af admin

12/03/2015

Mest læste i dag

Syv mænd sidder torsdag på anklagebænken i Københavns Byret, hvor de er tiltalt for vold mod den toneangivende skikkelse i Nørrebros bandemiljø, Abderozzak Benerabe, bedre kendt som "Store A".

Ifølge anklageskriftet overfaldt mændene i februar 2014 "Store A" i gården i Vestre Fængsel, hvor han var varetægtsfængslet.

De syv tiltalte nægter sig skyldige.

Vestre Fængsels overvågningskamera fangede overfaldet på video.

Den ene af mændene, SK, væltede "Store A" omkuld. Herefter tilsluttede de seks øvrige sig, og mændene overdyngede den forurettede med spark og slag i blandt andet hoved- og halsregionen.

De syv mænd er alle tidligere dømt, og SK blev i 2007 idømt otte års fængsel for at være hovedgerningsmand i et knivoverfald, der kostede en mand livet i Aalborg.

Overfaldet i Vestre Fængsel er ifølge anklagemyndigheden banderelateret, og flere medier har tidligere skrevet, at de syv tiltalte er tilknyttet banden Loyal to Familia (LTF), mens "Store A" har været en ledende figur i bandemiljøet på Blågårds Plads i København.

Politiet og Kriminalforsorgen er mødt talstærkt op i retten, hvor samtlige syv tiltalte får moralsk støtte fra tilhørerpladserne med smil og blinken frem og tilbage.

Anklagemyndigheden oplyser, at det ikke har været muligt at opstøve forurettet til vidneforklaring. Det samme gjorde sig gældende i august, hvor sagen blev udsat, da han heller ikke dengang dukkede op.

"Store A" har heller ikke vist den store interesse for sagen, da det er myndighederne selv, der har rejst den.

Ifølge politiet er "Store A" bortrejst til Marokko.

Anklageren kræver de syv tiltalte fængslet og to af dem udvist fra Danmark.

/ritzau/