Fængslede palæstinensere sultestrejker i Israel

En bølge af sultestrejker har ramt de israelske fængsler. 80 fængslede palæstinensere holdt fredag op med at spise og føjede sig derved til de 325, som allerede onsdag havde begyndt sultestrejken.

De indsatte protesterer mod forholdene i Israels fængsler. Flere af dem beskylder de israelske fængselsvagter for "chikane".

Flere fængslede ventes at tilslutte sig sultestrejken i løbet af weekenden.

De palæstinensiske myndigheder siger, at de indsatte sultestrejker i protest mod overgreb i fængslerne, som i denne uge skulle have ført til, at personlige ejendele blev beslaglagt og en række indsatte blev placeret i isolation.

De sultestrejkende er hver blevet idømt bøder svarende til omkring 1063 kroner og har fået forbud mod at få besøg i to måneder, siger myndighederne.

Det israelske fængselsvæsen oplyser, at man i løbet af ugen har flyttet fanger med tilknytning til Hamas, ransaget fængselsceller og beslaglagt mobiltelefoner. Det er sket på baggrund af oplysninger om, at der er kommet instrukser til "terror" fra fængslerne.

Mere end 7500 palæstinensere sidder i fængsel i Israel. Af dem er omkring 700 "administrativt fængslet".

En såkaldt administrativ fængsling giver mulighed for at sætte mistænkte bag tremmer i seks måneder ad gangen uden retskendelse. Disse perioder på seks måneder kan fornys igen og igen.

Palæstinensiske indsatte sultestrejker jævnligt i protest over at blive tilbageholdt i de israelske fængsler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip