Fængsler er stadig fyldt med røvfulde

Der uddeles knap så mange ørefigner og røvfulde blandt fanger i de danske fængsler og arresthuse.

Det viser nye tal fra Kriminalforsorgen, hvor fængselspersonalet i de første seks måneder af 2012 har registreret 131 tilfælde af tæsk eller trusler i modsætning til året før, hvor tallet var 331.

Men formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, er dog ikke ved at falde ned af stolen af glæde. Ifølge ham er volden nemlig tredoblet de sidste syv år.

- Det er for optimistisk at tro, at et lille knæk på kurven er lig med, at alt er godt. Der er stadig langt mere vold i forhold til tidligere, siger han.

De nye tal kan hænge sammen med en statistisk usikkerhed, fordi antallet af episoder svinger meget i løbet af året, mener han.

- Vores kontakt med fangerne er blevet væsentligt dårligere de sidste 10 år, fordi vi i den periode har fået 700 flere fanger og kun 100 flere betjente. Derfor har fangerne fået meget mere frit spil imellem hinanden.

Som med så mange andre problemer i samfundet, er det her også et spørgsmål om ressourcer. Eller mangel på samme.

- Vi ved, det virker at dele fængslerne op i mindre enheder, så der ikke sidder 30-40 fanger på én afdeling, men måske kun seks. Det koster dyrt både i personale og i at skulle bygge vores fængsler om til det, siger Kim Østerbye.

Og de penge har Kriminalforsorgen ikke.

- Vi har overhovedet ikke fået tilført ressourcer i takt med, at vi med succes får spærret flere og flere af de professionelle og hårdkogte kriminelle inde. Man har tilført både politi og domstole enorme million- og milliardbeløb til at håndtere gadekrigens bandekonflikter. Men noget tilsvarende er simpelthen ikke slået igennem i Kriminalforsorgen overhovedet, siger Kim Østerbye og fortsætter:

- Det betyder, at vi for samme budget eller mindre, skal håndtere fanger, som fængslerne slet ikke er gearede til at håndtere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip