Fængslet 24-årig kender terrortiltalt pizzeriaejer

Skrevet af admin

08/06/2016

Dagens topnyheder

En 24-årig terrorsigtet mand har direkte forbindelse til den påståede syrienkriger, der er tiltalt i Retten i Glostrup i en højt profileret terrorsag. Det skriver DR Nyheder.

Det er på baggrund af adskillige lækkede dokumenter fra Islamisk Stat, som DR Nyheder er i besiddelse af, at de to kan kædes sammen.

Den tiltalte syrienkriger, der tidligere ejede et pizzeria på den københavnske vestegn, skal have været manden, der anbefalede onsdagens terrorsigtede til Islamisk Stat.

Den 24-årige nu fængslede mand fra Aarhus tilsluttede sig ifølge sigtelsen Islamisk Stat i september 2013, skriver DR Nyheder.

På dette tidspunkt var den terrortiltalte dansktyrker i gang med sit andet ophold hos Islamisk Stat. Det fortalte han i retten i Glostrup tirsdag. Og det var altså ham, der anbefalede den 24-årige aarhusianer til Islamisk Stat.

Ifølge DR Nyheders oplysninger blev dansk politi bekendt med IS-dokumenterne i starten af 2016. Det var amerikanske FBI, der sendte dokumenterne til Danmark efter at være kommet i besiddelse af dem i november 2015.

Seks personer er fængslet i Danmark i løbet af 2016, fordi de er mistænkt for at tilslutte sig IS. En person blev anholdt 5. april, og yderligere fire fulgte tre dage senere.

Derudover blev fire mænd fængslet in absentia, hvilket betyder, at de ikke har været til stede ved deres fængsling, og at politiet kan efterlyse dem internationalt.

Dermed er 10 personer altså fængslet siden april i år. Ifølge DR Nyheder optræder de alle i de lækkede IS-dokumenter.

/ritzau/