Fængslet: Bedstefar havde samleje med børnebørn

Skrevet af admin

04/12/2013

Dagens topnyheder

En 69-årig bedstefar skal i alt tre år og seks måneder i fængsel for at have haft samleje med to og yderligere krænket tre andre af sine børnebørn.

Det har Østre Landsret onsdag slået fast.

Tilbage i 2011 fik bedstefaren to års fængsel i Københavns Byret. Her blev han dømt for et samleje, blufærdighedskrænkelser og seksuelle overgreb mod fire af sine børnebørn.

Dommen ved Østre Landsret er derfor speciel, da der er tale om en tillægsstraf.

Efter dommen i byretten bad et femte barnebarn nemlig om at få sin gamle sag taget op igen. Tidligere havde det ikke været muligt for politiet at løfte bevisbyrden i hendes sag.

Dengang slap bedstefaren med en advarsel, men nu er han altså også dømt for blandt andet samleje med hende.

Anklager Christina Schønsted er efter domsafsigelsen tilfreds med resultatet.

- Det er det helt rigtige resultat. Straffen er passende for den kunne ikke have været hårdere, end den blev, siger hun til Ritzau.

Overgrebene gik i alt ud over fem små piger.

Søskendeflokken på fire blev krænket på skift gennem en periode på ni år fra 2002 til 2011. Den yngste var kun fem år, da det begyndte for hendes vedkommende.

Det femte barnebarn anmeldte allerede i 1999 overgrebene mod hende.

Bedstefaren befamlede pigerne ved flere lejligheder, både når de besøgte ham i hans hjem, og når de var på besøg i hans sommerhus, for eksempel når de var ude at bade.

I enkelte tilfælde er det også sket i mandens bil og på hans arbejdsplads. Bedstefaren tilstod i 2011 overgrebene. Den sag blev ikke anket.

/ritzau/