Fængslet nordmand i DR Congo ikke længere mistænkt for drab

Den 31-årige Joshua French fandt den 18. august sin cellekammerat død i cellen, og myndighederne i Den Demokratiske Republik Congo betragtede ham derefter som mistænkt. En obduktionsrapport, der blev fremlagt onsdag eftermiddag, slår imidlertid fast, at der ikke var spor af vold på Tjostolv Molands lig.

»De mistænker ingen for at have begået nogen forbrydelse, og de mener, at det ikke var en kriminel handling, der forårsagede hans dødsfald,« siger Joshua French.

De to forhenværende lejesoldater Joshua French og Tjostolv Moland blev i 2009 dømt til døden for drabet på deres chauffør, Abedi Kasongo, men har hele vejen igennem nægtet sig skyldige. En ankesag førte til, at dødsdommen blev stadfæstet, men nordmændene ankede ikke i håb om at blive overflyttet til Norge.

De norske myndigheder sendte efter Tjostolv Molands død kriminalteknikere og retsmedicinere til Den Demokratiske Republik Congo, dels for at foretage tekniske undersøgelser i cellen, men også for at deltage i obduktionen af den afdøde nordmand.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip