Fængslet for overfald på sovende kvinde

En 42-årig mand blev fredag i Retten i Nykøbing Falster varetægtsfængslet for et uhyggeligt overfald på en sovende kvinde i byen natten til torsdag.

Manden, som politiet sigter for drabsforsøg, skal foreløbig være fængslet indtil den 25. juni, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Sagen har ifølge politiet skabt stor utryghed i lokalområdet, og derfor var det en lettelse, da manden blev anholdt torsdag aften.

Politiet har endnu ikke løftet sløret for, hvad der førte dem på sporet af den 42-årige, som blev anholdt på gaden.

Det står fredag ikke klart, hvordan den anholdte stiller sig til sigtelsen.

Natten til torsdag vågnede en 46-årig kvinde ved, at en mand pressede en pude ned over hendes ansigt, samtidig med at han sprøjtede et kemikalie i hovedet på hende. Der er sandsynligvis tale om peberspray.

Kvinden fik vristet sig fri, og manden stak af fra stedet. Han efterlod imidlertid sine sko.

Politiet har ikke løftet sløret for motivet til forbrydelsen og for, hvordan manden kom ind i villaen, som ligger på Æblehaven i Bangsebro i det nordlige Nykøbing Falster.

Kvinden var alene hjemme, da den ubudne gæst trængte ind. Hendes mand var bortrejst, men politiet forventer ikke, at det har nogen sammenhæng med hændelsen.

- Der er ikke noget i hendes livsførelse, som kan forklare det, der er sket. Hun har ikke umiddelbart nogen fjender, fortalte Søren Ravn-Nielsen torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip