Fængslet for at skære øre af mand

Ifølge politiet stod den 22-årige sammen med tre andre mænd bag overfaldet på en 31-årig mand i sidste uge. Offeret fik blandt andet skåret sit ene øre af, da han blev skåret i ansigtet og ørene med en knust flaske. Han blev også slået med en hammer, truet med en pistol og skåret i kroppen med en hobbykniv, ligesom han blev truet med, at hans søns liv var i fare, hvis politiet blev blandet ind i sagen,

Specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi kan endnu ikke komme ind på motivet bag overfaldet, da politiet stadig leder efter de tre medgerningsmænd. Men han fortæller, at sagen ikke har relation til den verserende bandekonflikt.

Han betegner sagen som værende af utrolig hård karakter.

»Det er alt for tidligt at sige, hvilken straf vi går efter. Men i og med, at vi er oppe i straffelovens tunge paragraf 246, som yderst sjældent bliver benyttet og som har en straframme på 10 år, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi lander på adskillige år,« siger Klaus Holten Kristensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han har mere 30 års erfaring på området og betegner voldssagen som en af de groveste, han har oplevet.

»Hvis vi ser bort fra de rene drabssager, så er det et af stærkeste tilfælde, jeg har set, at man skærer i folk på den måde med vilje,« forklarer specialanklageren.

Den fængslede 22-årige er kendt af politiet i forvejen, og det kan blive en skærpende omstændighed, når han får sin straf.

De fire gerningsmænd indledte deres overfald torsdag i sidste uge ved at tvinge offeret ind i en bil i Odense. Her blev han blandt andet slået og skåret i hovedet med den knuste flaske, og herefter blev han smidt ud af bilen på Kragenæs ved Seden Strand, hvor han fik flere tæsk.

Den 31-årige er nu uden for livsfare, men han er ilde tilredt og har blandt andet pådraget sig et brud på en nakkehvirvel, brud på flere ribben samt snitlæsioner, oplyser Klaus Holten Kristensen, der ikke ved, manden er kendt af politiet i forvejen.

Den 22-årige er varetægtsfængslet frem til 19 april, og politiet leder efter de tre øvrige gerningsmænd.

»Vi ved, hvem de er, men vi kan ikke finde dem,« siger Klaus Holten Kristensen.

Dagens Gossip