Fængslet for skyderi i Fields: Nu er han flygtet gennem et hul i loftet

En 18-årig somalier, der er sigtet for sin andel i skyderiet ved stormagasinet Field's på Amager i marts, er stukket af fra sin varetægtsfængsling.

Det siger efterforskningsleder, Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi.

Den sigtede sad varetægtsfængslet i Statsfængslet i Jyderup, hvor det lykkedes ham at flygte gennem et hul i loftet.

Flugten fandt sted 25. april.

- Han tog flugten, og vi opfordrer ham til at melde sig selv, for hvis han ikke gør det, så overvejer vi at efterlyse ham offentligt.

- Vi vil gerne have, at han melder sig selv, så vi ikke skal bruge kræfter på det, siger Steffen Th. Steffensen, som ikke kan fortælle alle detaljerne omkring flugten.

I marts stødte to grupper sammen i Field's og skød ifølge politiet mod hinanden. En række personer er varetægtsfængslet i sagen, men nægter sig skyldige.

To personer blev ramt under skyderiet, som udspillede sig i parkeringskælderen under stormagasinet. En person blev skudt i armen, mens en anden blev ramt i ryggen.

Årsagen til sammenstødet er uklart, men det kan ifølge Ritzaus oplysninger muligvis kædes sammen med et skyderi i Herlev en uge før skyderiet i Field's.

Her blev der sent om aftenen onsdag 11. marts affyret skud mod en bil i boligområdet omkring Peberhaven og Persillehaven i Herlev.

/ritzau/

Dagens Gossip