Færge er gået på grund i Østersøen

Den finske færge M/S Amorella med cirka 2000 passagerer om bord er gået på grund ud for Åland i Østersøen, oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

Færgen tager ifølge den svenske søredningscentral lidt vand ind, men har motoren i gang. Ingen er ifølge rederiet kommet noget til.

- Vi undersøger nu, hvordan fartøjet kan komme fri, siger informationschef Johanna Boijer-Svahnström fra det finske rederi Viking Line til TT.

Færgen ligger i nærheden af havnen i Långnäs, og vejret er lørdag eftermiddag roligt i området.

En helikopter og et fly fra den finske søredningstjeneste er foreløbig sendt til området. Desuden har den finske redningstjeneste både på vej.

Ifølge den finske redningstjeneste er der ikke behov for at evakuere passagerne fra den grundstødte færge.

Ud over 1945 passagerer er der en besætning på 150 mand om bord.

Det var et såkaldt blackout, hvor skibet mistede sin strømforsyning, der var skyld i, at fartøjets styresystem brød sammen. Kort efter grundstødningen fik færgen imidlertid elektriciteten tilbage.

Det vides endnu ikke, hvad det var, der svigtede om bord, så strømmen røg.

Viking Line siger lørdag eftermiddag i en pressemeddelelse, at færgens tilstand er stabil, og at situationen om bord er rolig.

Rederiet oplyser, at Amorella ikke er sprunget læk, men at der er konstateret en mindre lækage i en ballasttank, der indeholder vand.

Planen er ifølge rederiet at sejle færgen ind til havnen i Långnäs i løbet af aftenen.

M/S Amorella drives af Viking Line og sejler på ruten fra Turku i Finland via Mariehamn og Långnäs på Åland til den svenske hovedstad Stockholm.

/ritzau/TT

Dagens Gossip