Færgetragedie i Kina: 331 er bekræftet omkommet

Dødstallet efter en færgeulykke på Kinas Yangtze-flod stiger til 331 ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua og stats-tv CCTV, mens godt 100 mennesker fortsat savnes.

Det rapporterer flere internationale medier.

Først lød meldingerne om omkomne på 345 personer, men Xinhua har senere nedjusteret det officielle tal til 331.

Skibet havde over 450 mennesker om bord, da et pludseligt uvejr mandag fik færgen til at kæntre i løbet af blot få minutter.

Den markante opjustering af dødstallet kommer, efter at det lykkedes at løfte skibet, så store dele af færgen kom over vand. Det betød, at redningsarbejdere kunne komme ind i skibet og lede efter de savnede, skriver China Daily på sin netavis.

Myndighederne offentliggjorde dødstallet lørdag morgen lokal tid.

Kun 14 mennesker meldes reddet efter tragedien - heriblandt færgens kaptajn og maskinmester. De er begge blevet afhørt af politiet, men intet tyder ifølge de foreløbige undersøgelser på, at skibet var overfyldt eller manglede redningsveste.

Præsident Xi Jinping har krævet, at der bliver foretaget en dybdeborende efterforskning af, hvad der var årsag til tragedie.

Pårørende til katastrofens ofre har flere gange kritiseret myndighederne for at være sparsomme med oplysninger om eftersøgningsarbejdet.

Flere er rejst til området i provinsen Hubei for at være tættere på ulykkesstedet.

Siden forliset har 3400 soldater og 1700 politifolk arbejdet på at finde overlevende og savnede, melder Xinhua.

Også 149 fartøjer og redningshelikoptere skulle deltage i eftersøgningsarbejdet.

/ritzau/

Dagens Gossip