Færøerne besejrer igen Grækenland i EM-kvalifikationen

14/06/2015

Færøerne sikrede sig lørdag en sejr, der vil se mere end godt ud på papiret.

Med danske Lars Olsen som cheftræner vandt Færøerne nemlig EM-kvalifikationskampen hjemme mod Grækenland med 2-1 på Torsvollur.

Sejren betyder, at Færøerne tager afstand fra grækerne på sidstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe F, hvor Færøerne har seks point efter lige så mange kampe, mens grækerne stadig ligger sidst med to point.

Man kan godt tillade sig at hævde, at færingerne har taget på Grækenland, for i de to nationers første møde i kvalifikationen vandt Færøerne ude 1-0 over grækerne i november 2014.

Hallur Hansson sørgede for Færøernes scoring til 1-0, da han efter en halv time sendte bolden ind bag den græske målmand Orestis Karnezis. Det skete minuttet efter, at grækerne havde haft en afslutning på overliggeren.

Med 20 minutter igen var det så Brandur Olsen, der gjorde det til 2-0, hvilket må have givet lettelse på bænken og på tilskuerpladserne, hvor man ikke ligefrem er forvent med store sejre i kvalifikationskampe.

Seks minutter før tid reducerede Sokratis Papastathopoulos så på et hovedstød efter et hjørnespark.

Sejren er en opmuntring for Lars Olsen, der for nylig forlængede sin kontrakt med det færøske fodboldforbund for fire år, så parterne nu har papir på hinanden frem til 2020.

Lidt længere oppe i tabellen i gruppen tabte Finland hjemme 0-1 til Ungarn i en vigtig kamp om point.

Finland havde før opgøret mulighed for at komme op på siden af Ungarns syv point, men i stedet ligger Ungarn nu med 11 point på playoff-pladsen og med luft ned til Finlands fire point.

I gruppens top spillede Nordirland og Rumænien 0-0.