Færøske folketingsmedlemmer ser ud til at fortsætte

Meget tyder på, at de færøske folketingsmedlemmer Edmund Joensen og Sjurdur Skaale også vil være at finde i Folketinget efter valget.

En meningsmåling foretaget af Fynd for avisen Sosialurin viser nemlig, at de to partier Sambandsflokkurin og Javnadarflokkurin ser ud til at løbe med de to færøske mandater, nøjagtigt som ved sidste valg.

Det betyder, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) fortsat ser ud til hver at have opbakning fra ét færøsk mandat.

Regeringspartiet Sambandsflokkurin står til at få 26,1 procent af stemmerne, hvilket er 4,6 procent færre end i 2011.

Det er dog fortsat flere stemmer end Javnadarflokkurin ifølge meningsmålingen kan mønstre. Det socialdemokratiske parti står til at få 24,6 procent af stemmerne.

Med en statistik usikkerhed på tre procentpoint er det dog ikke umuligt, at republikanerne fra Tjodveldi kan blande sig.

De står ifølge målingen til at få 20,6 procent af stemmerne.

Skulle Tjodveldi overhale Javnadarflokkurin, rokker det bare ikke ved mandatfordelingen mellem rød og blå blok i Folketinget, siger Sosialurins chefredaktør, Eirikur Lindenskov.

- Tjodveldi har ganske vist sagt, at man vil bakke op om den statsminister, der er villig til at give Færøerne de bedst mulige vilkår, men det kommer formentligt ikke til at ændre ved, at støtten går til rød blok, siger Lindenskov.

Han siger, at meningsmålingen følger tendensen fra lagtingsvalgene, dog er opbakningen til Sambandsflokkurin større ved Folketingsvalget.

- Det handler nok om, at Edmund Joensen er steget i popularitet, fordi han har lagt afstand fra partiets skattepolitik på Færøerne. Så hans person kan være med til at trække partiets stemmetal op, siger chefredaktøren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip