Færre aktive virksomheder lukkede og slukkede i juni

Antallet af virksomheder, der gik konkurs i juni, steg, hvis man måler på alle typer. Men kigger man på virksomheder med reel aktivitet, så gik udviklingen den anden vej. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge talsamleren gik 509 virksomheder konkurs i juni, en markant stigning fra majs 432 virksomheder.

- 65 procent af konkurserne ramte virksomheder uden ansatte og med en omsætning under en millioner kroner - de såkaldte nulvirksomheder.

- Antallet af konkurser i nulvirksomheder varierer erfaringsmæssigt væsentligt mere end konkurserne i aktive virksomheder, og de er især i de seneste måneder uden noget klart sæsonmønster, skriver Danmarks Statistik.

Kigger man på de såkaldte aktive virksomheder, der har både omsætning og ansatte, faldt antallet af konkurser til 180 fra 202 i maj. Samtidig gik der færre job tabt til konkurser.

- I juni gik der 910 fuldtidsjob tabt, hvilket er et fald på 24 procent i forhold til maj. Over de seneste tre måneder er der i gennemsnit gået 1073 fuldtidsjob tabt hver måned i de virksomheder, som er blevet ramt af konkurs, skriver Danmarks Statistik.

Mens antallet af konkurser blandt virksomhederne er faldende, ser det anderledes ud for antallet af tvangsauktioner, der ligeledes er offentliggjort onsdag.

Tallet steg til 302 i juni mod 212 i maj. Det er det højeste tal siden efteråret 2015.

- Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden, mens det højeste var i 1990 med 1695 om måneden.

I 2016 ligger gennemsnittet på 253 tvangsauktioner om måneden, skriver Danmarks Statistik.

- Når vi ser på dagens tal, må vi huske på, at en enlig svale ikke giver nogen sommer. Her må vi også regne med, at en enkelt lavtflyvende svale ikke giver et tordenskrald, skriver boligøkonom Mikkel Høegh i en kommentar.

/ritzau/

Dagens Gossip