Færre danskere får smæk af Skat

Her arbejder man målrettet for at nedbringe efterbetalingen i form af restskat. Blandt andet er skattemyndighederne begyndt at foreslå ændringer i forskudsopgørelsen, hvis borgerne har opgivet højere renteudgifter, end de havde året forinden. Det har haft en klar effekt, konstaterer Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

»Det er tredje år i træk, vi ser, at restskatterne bevæger sig nedad - både når vi taler antallet af personer, der skal betale restskat og det samlede beløb, der skal betales. Det vidner om, at udviklingen bevæger sig i den rigtige retning. SKAT har den ambition, at det skal være nemt at betale den rigtige skat,« siger direktøren, der bebuder, at man vil sænke restskatterne endnu mere i de kommende år.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er også tilfreds med udviklingen.

»Borgerne skal hverken betale for meget eller for lidt i skat i løbet af året - de skal helst betale det beløb, som er det korrekt for det enkelte år. Derfor er det også meget positivt, at godt 100.000 færre borgere i år skal betale restskat sammenlignet med sidste år,« siger han i en pressemeddelelse.

Han understreger, at regeringen løbende undersøger, hvordan borgernes restskat kan minimeres yderligere.

Mens 1,1 million danskere skal betale restskat, får knap tre millioner skatteydere penge tilbage. Overskydende skat indsættes onsdag ind på borgernes NemKonto. Samlet set er der tale om et beløb på mere end 15 milliarder kroner.

Dagens Gossip