Færre danskere kommer til skade i trafikken

Skrevet af admin

11/06/2016

Dagens topnyheder

Det er blevet sikrere at færdes på de danske veje.

Det viser tal fra Vejdirektoratet, der lørdag i en pressemeddelelse kan offentliggøre den pæneste statistik, siden man for over 80 år siden begyndte at tælle antallet af ulykker.

- Vi er helt sikkert nået langt med trafiksikkerhedsarbejdet i Danmark, og det er naturligvis glædeligt, at vi år efter år sætter nye rekorder for færre tilskadekomne i trafikken, skriver Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

178 blev sidste år dræbt i trafikulykker, mens 3156 kom til skade.

Tallene tyder på, at danskerne er begyndt at tænke sig bedre om, inden de sætter sig berusede bag rettet. Sammenlignet med for fem år siden kommer 38 procent færre til skader i ulykker, hvor spiritus er involveret.

- Det er heldigvis blevet mindre acceptabelt at ’liste branderten hjem’ ad de små veje, men vi ved, at spiritus – sammen med for høj fart og uopmærksomhed – spiller en rolle for, at vi blandt andet stadig ser mange eneulykker, skriver Marianne Foldberg Steffensen.

Hvis man kører i grøften eller ind i et træ, kaldes det en eneulykke. Det er på den måde, at de fleste kommer til skade. 34 procent af disse ulykker skyldtes sidste år spiritus.

Selv om færre danskere generelt kommer til skade i trafikken, går det den forkerte vej for motorcyklisterne.

Alene fredag mistede to motorcyklister livet. I tredje kvartal sidste år blev otte motorcyklister blev dræbt, mens 114 kom til skade. Det er de højeste tal, man har set de seneste år.

- Ulykkestallene for 2015 viser, at det særligt er mænd i alderen 25-29 og 50-59 år, der er involveret i motorcykelulykkerne, så det er vigtigt at have fokus på, at det ikke kun er de unge mænd, der kommer til skade i trafikken, skriver Marianne Foldberg Steffensen.

Politiet skønner ifølge Vejdirektoratet, at 20 procent af ulykkerne skyldes, at motorcyklisterne kører for hurtigt.

/ritzau/