Færre drukneulykker i Danmark

»Siden 2009 har vi haft som målsætning at medvirke til at nedbringe antallet af fatale drukneulykker i Danmark med ti procent. Da vi så rapporten sidste år med 48 druknede i 2010, var vi varsomme med at hæve armene for højt, da der kunne være tale om et enkelt udsving. Men når vi to år i træk ligger på samme niveau, tør vi godt sige, at vi er inde i en særdeles positiv udvikling,« siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at den positive udvikling blandt andet skyldes, at man har haft en fokuseret oplysningsindsats.

»TrygFonden Kystlivredning har arbejdet med oplysning og forebyggelse af drukneulykker i mere end 15 år, og det samme har andre private og offentlige aktører i Danmark. Så vi må formode, at de indsatser har bidraget til de flotte tal. Men 43 drukneulykker i 2011 er stadig 43 mistede menneskeliv for meget, og derfor er det vigtigt, at den målrettede indsats fortsætter,« siger René Højer.

Ifølge TrygFondens Nationale Druknestatistik sker størstedelen af alle drukneulykker i Danmark til søs, og det er især fritidsfiskere og lystsejlere, der præger druknestatistikken, herunder især mænd i alderen 45-74 år.

Sammen med Søsportens Sikkerhedsråd og Beredskabsforbundet forsøger TrygFonden derfor nu at nå fritidsfiskerne og lystsejlerne med kampagnen »Brug Vesten«.

»Det er lovpligtigt at have redningsvest med, når man sejler ud, men det er langt fra alle, der tager den på. Ofte går det rigtigt stærkt, og så hjælper det ikke, at redningsvesten ligger i jollen,« fortæller René Højer.

I alt døde 1.273 personer i Danmark som følge af drukning i perioden 2001-2011. 713 dødsfald skyldtes drukneulykker, 432 kunne henføres til selvmord, mens fire personer skyldtes drab. Drukneårsagen var ukendt i 124 tilfælde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip