Færre flygtninge tager frivilligt flyet hjem fra Danmark

Skrevet af admin

11/07/2016

Mest læste i dag

Tilbuddet om 131.242 kroner i hånden til gengæld for at rejse til hjemlandet ser ud til at være mindre og mindre attraktivt for flygtninge.

Det skriver Berlingske mandag.

261 tog imod tilbuddet i 2011, mens det gjaldt 152 i 2015. Det viser tal fra Dansk Flygtningehjælp, som administrerer ordningen.

Både Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre melder sig klar til at ændre reglerne.

- Det er muligt, at guleroden ved at tage hjem skal gøres større, men ordningen er ret generøs i dag, siger Peter Kofod Poulsen, Dansk Folkepartis rets- og vikarierende udlændingeordfører til Berlingske.

- Nogle lande skal presses økonomisk til at tage imod statsborgere, som sagtens kan vende hjem, fordi der er blevet fred, mener han.

Mattias Tesfaye (S), medlem af Folketingets udlændingeudvalg for Socialdemokraterne, foreslår, at oplysningskampagner skal gøre flygtninge opmærksomme på ordningen.

Han er dog klar til at overveje Dansk Folkepartis forslag.

- Vi er hverken afvisende over for at diskutere det beløb eller den formuegrænse, der eksisterer som en del af ordningen, siger han til Berlingske.

- Vi er også åbne over for at diskutere, hvordan udviklingsbistanden kan bruges til at få lande til at tage imod deres egne statsborgere.

Heller ikke Venstre udelukker muligheder, siger vikarierende politiske ordfører, Louise Schack Elholm.

- Vi vil også gerne have, at flere vender hjem. Vi har selv foreslået, at det skal bindes op på ulandsbistanden, siger hun til Berlingske.

/ritzau/