Færre forsider og mindre CNN til Noma efter andenplads

»Det er lidt old news. Can Rocca har været i gang siden 1986. De er meget inspirerede af og ligger meget i slipstrønmmen af elBulli, som har ligget nummer et i fem år før Noma. Så på en eller anden måde er det en venden tilbage til det molekylærgastronomiske som elBulli stod for. For mig er det ikke et paradigmeskifte. Det afspejler nok mere, at Can Roca er en rigtig rar og god restaurant. Jeg tror, at der sker det for en del folk, der stemmer, at nu skal der nogle andre boller på suppen, og så stemmer de på nogle andre end Noma,« siger Søren Frank.

Berlingskes madskribent har selv stemt på den spanske restaurant flere gange.

»Det er en meget meget dejlig restaurant. Den er drevet af er tre brødre, hvor den ældste bror er hovedkokken, lillebroderen står for desserten og den mellemste bror står for vinen, så der er en fantastisk sammenhæng og en fantastisk velsmag på denne her restaurant.«

Nomas andenplads vil dog ikke få alt for store konsekvenser for den danske toprestaurant, mener Søren Frank.

»Jeg tror stadig, de vil have fyldte restauranter og vil være førende på mange omårder. Der vil være lidt færre forsider på Time Magazine og lidt mindre CNN, der kommer til København, for der ligger noget ganske særligt i at være nummer et. Det vil nok tage toppen af den allervildeste hype, men jeg er ikke i tvivl om at restauranten vil blive ved med at fungere fantastisk godt og være meget trendsættende. Det er også stadig pænt godt at være nummer to i verden,« siger han.

Han er ikke i tvivl, om at Noma kan genvinde titlen som verdens bedste restaurant.

»Det tro jeg sagtens, de kan. ElBulli var også lidt frem og tilbage. Noma har jo fået en hel del stemmer. De er ikke røget ned som nummer 10 eller 20. Jeg spejder mere efter, hvornår kommer den nye rigtige etter kommer. Hvornår paradigmeskifte kommer. Det der viser den nye vej frem. Det er lidt et vadested, vi står i nu. På et eller andet tidspunkt kommer der en ny retning efter Noma, og den kan jeg ikke se lige nu, og der er heller ikke andre, der kan se dem, eftersom det er en gammel restaurant, der er gået hen og blevet nummer et.«

Dagens Gossip