Færre indenrigsflyvninger i Grønland

Antallet af civile flyvninger i Grønland er i tilbagegang. Den internationale trafik fra først og fremmest Kangerlussuaq ligger nogenlunde stabilt, men der registreres et fald i passagerafrejser inden for Grønland.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Særligt helikoptertransport og trafikken i de mindre lufthavne er generelt for nedadgående, og det trækker det samlede antal afrejser ned.

- Vi har ikke haft færre afrejser siden 2006. Der er dog lyspunkter, hvor vi eksempelvis oplever, at ruten fra Island til Kulusuk bliver populær blandt turister, men persontransporten internt i Grønland har været ramt af et markant fald i antallet af afrejser, fortæller kommunikationschef i Mittarfeqarfiit Hans Henrik Lichtenberg.

Grønland on the rocks: Is i mængder vi ikke fatter

Fra 2000 og frem mod 2008 er antallet af passagerafrejser i Grønland steget jævnt, fra 305.420 i 2000 til 432.067 i 2008. I årene efter har der været tale om stagnation eller fald i alle typer afrejser.

Afmatningen står i kontrast til rejselysten i de danske lufthavne, som i 2013 oplevede en passagerrekord med en stigning på 3,2 procent i forhold til året før. De seneste 10 år er antallet af afrejser fra danske lufthavne steget med omkring 38 procent, viser tal fra Trafikstyrelsen.

Dagens Gossip