Færre lejer sommerhus i juni

Syv procent flere turister har overnattet i danske feriehuse i første halvår af 2015 sammenlignet med 2014, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dog har den første sommermåned ikke levet op til forårets stigning. I juni i år har færre besøgt danske sommerhuse i forhold til sidste år, og det er et problem, hvis man spørger politisk konsulent i Dansk Erhverv Terkel Riis-Jørgensen.

- Feriehusene havde et rigtigt godt 2014, og branchen havde høje forventninger til i år. Dog skuffer juni med et fald i antal overnatninger i feriehuse på to procent i forhold til samme måned sidste år, siger Terkel Riis-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Dog mener VisitDenmarks kommunikation - og pressechef, Mikkel Thrane, ikke at faldet i juni er et faresignal, men forklarer det med, at pinsen i år faldt i maj, og ikke i juni som sidste år.

Derudover er VisitDenmark fortrøstningsfulde for resten af året. Tallene fra Danmarks Statistik viser nemlig også, at endnu flere turister har booket sommerhuse i andet halvår af 2015.

- Der har været en positiv udvikling i antallet af udenlandske turister, og det smitter af på feriehusene. Og når man samtidig ser prognoserne for udlejning af feriehuse, har vi en meget positiv forventning, siger Mikkel Thrane.

Også Dansk Erhverv mener, at resten af sommeren kan nå at redde nedgangen fra juni måned, og det er i høj grad de tyske turister, der kan vende udviklingen

- Når mange i Danmark i denne uge starter hverdagen op, så kører de tyske familier på ferie - mange til Danmark. Det betyder, at de danske sommerhuse står klar til at modtage de tyske gæster. Vi spår en god august måned med flere tyske overnatninger, siger Terkel Riis-Jørgensen.

/ritzau/

Dagens Gossip