Færre men mere spredte brande i Sverige

Situationen for Stockholms brandvæsen er dog ikke normaliseret.

Ifølge de to store svenske tabloidaviser, Expressen og Aftonbladet, udbrændte en skole for børnehaveklasser i Solna nord for Stockholm natten til mandag. Politiet ved endnu ikke, om den var påsat, men som pressechefen for Stockholms politi, Albin Näverberg, siger til Aftonbladet:

»Så er det sjældent, at en brand opstår af sig selv.«

Expressen har optegnet i alt ni ildspåsættelser i den forløbne nat med branden på skolen som den alvorligste. Alligevel betegner Albin Nävernberg over for Expressen natten som »rolig«.

Ildspåsættelserne har dog i løbet af weekenden spredt sig til nye dele af Sverige.

I Umeå flere end 600 kilometer nord for Stockholm blev to biler på en parkeringsplads tidligt mandag stukket i brand på en parkeringsplads.

Også den lille idylliske havneby Lysekil på vestkysten blev natten til mandag ramt af ildspåsættelser. Aftonbladet skriver, at adskillige af kommunens biler blev stukket i brand af maskerede unge, der også kastede sten mod politiet.

»Det her følger mønstret fra det, der er foregået i Stockholm og andre steder, men at det også skulle ske i lille Lysekil, er utroligt,« lyder det fra politiets pressechef, Björ Blixter. Der bor blot 8.000 mennesker i byen.

Blandt de byer, som de seneste dage er blevet ramt af urolighederne, er Linköping, Växjö og Örebro.

Dagens Gossip