Færre men mere spredte brande i Sverige

Situationen for Stockholms brandvæsen er dog ikke normaliseret.

Ifølge de to store svenske tabloidaviser, Expressen og Aftonbladet, udbrændte en skole for børnehaveklasser i Solna nord for Stockholm natten til mandag. Politiet ved endnu ikke, om den var påsat, men som pressechefen for Stockholms politi, Albin Näverberg, siger til Aftonbladet:

»Så er det sjældent, at en brand opstår af sig selv.«

Expressen har optegnet i alt ni ildspåsættelser i den forløbne nat med branden på skolen som den alvorligste. Alligevel betegner Albin Nävernberg over for Expressen natten som »rolig«.

Ildspåsættelserne har dog i løbet af weekenden spredt sig til nye dele af Sverige.

I Umeå flere end 600 kilometer nord for Stockholm blev to biler på en parkeringsplads tidligt mandag stukket i brand på en parkeringsplads.

Også den lille idylliske havneby Lysekil på vestkysten blev natten til mandag ramt af ildspåsættelser. Aftonbladet skriver, at adskillige af kommunens biler blev stukket i brand af maskerede unge, der også kastede sten mod politiet.

»Det her følger mønstret fra det, der er foregået i Stockholm og andre steder, men at det også skulle ske i lille Lysekil, er utroligt,« lyder det fra politiets pressechef, Björ Blixter. Der bor blot 8.000 mennesker i byen.

Blandt de byer, som de seneste dage er blevet ramt af urolighederne, er Linköping, Växjö og Örebro.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip