Færre mister livet i Mexicos blodige narkokrig

Antallet af narkorelaterede drab i Mexico er faldet med næsten 20 procent i 2013 sammenlignet med de tidligere år, viser en årlig undersøgelse fra avisen Milenio.

Ifølge det mexicanske medie blev 10.095 mennesker slået ihjel af de berygtede narkokarteller sidste år. I 2012 var tallet 12.412, mens antallet af drab også oversteg 12.000 i 2010 og 2011.

De farligste områder er staterne Chihuahua, Sinaloa, Jalisco og Guerrero. Chihuahua, der ligger i den nordlige del af Mexico på grænsen til USA, er igen den stat, hvor der finder flest narkodrab sted. Men alligevel er antallet af drab faldet med 21 procent, lyder det.

Officielle tal fra myndighederne - der både indeholder narkorelaterede drab og ikke-narkorelaterede drab - viser også et fald. Fra januar til november sidste år blev 16.736 dræbt - 16 procent færre end i samme periode i 2012.

Borgerrettighedsgrupper siger, at mens antallet af drab er faldende, så sker der nu langt flere kidnapninger og afpresninger.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, blev valgt for lidt over et år siden. Han lovede, at han hurtigt ville forsøge at stoppe krigen mellem narkokartellerne i landet. Og han har afvist enhver snak om at indgå en form for våbenhvile med kartellerne.

Antallet af drab i den blodige narkokrig eksploderede fra 2006 til 2012, hvor Nietos forgænger, Felipe Calderón, sad ved magten.

Han forsøgte at knuse Mexicos narkokarteller og stoppe krigen om de lukrative stoffer, men i stedet blev bandevolden forværret.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip