Færre nedskrivninger hiver Banknordik-regnskab op

På mange måder ligner Banknordiks regnskab for første halvårs 2015 det regnskab, der blev sendt ud for et år siden.

Men hovedsageligt fordi banken kun har måttet nedskrive engagementer for 15 millioner kroner i år mod 40 millioner kroner sidste år, ender driftsresultatet på 88 millioner kroner, hvilket er 20 millioner bedre end i første halvår 2014.

- Det er glædeligt at konstatere fremgang i indtægter, kundetilgang, øget udlån, små nedskrivninger, og at indtjeningen er fuldt ud i tråd med det udmeldte, siger bankens administrerende direktør, Janus Petersen, i en pressemeddelelse.

Banknordiks driftsindtægter beløb sig til 392 millioner kroner i første halvår hjulpet på vej af større gebyrindtægter. De opvejede et fald i indtægterne fra forsikring.

Og netop hvad forsikring angår, så har banken besluttet sig for at sælge det islandske forsikringsselskab Vørdur fra. Den proces forventes afsluttet allerede i år.

Forventningerne til årsresultatet fastholdes i form af et resultat på mellem 200 og 240 millioner kroner før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat.

Banknordik er den største bank på Færøerne, men har også en række afdelinger i Danmark, hvor hovedsædet befinder sig i Kolding.

/ritzau/

Dagens Gossip