Færre står foran en læreruddannelse

Allerede efter ansøgningsfristen viste det sig, at 14 procent færre havde søgt ind end 2012.

Tager man de positive briller på, er andelen med et direkte adgangsgivende karaktergennemsnit over 7,0 steget til 47 procent mod 33 procent det foregående år. De resterende kom ind på uddannelsen ved optagelsessamtaler, og det samlede snit for de optagne er vokset fra 6,2 til 6,6. Og for hele 91 procent af de optagne var læreruddannelsen deres førsteprioritet.

Selv om uddannelsesminister Morten Østergaard (R) ærgrer sig over, at færre har sendt ansøgninger i år, forventer han, at den ny uddannelse og de skærpede adgangskrav giver et mindre frafald på en uddannelse, hvor næsten fire ud af ti studerende er droppet ud de seneste år.

»De kommende lærere er helt centrale for vores ambition om at give vores børn og unge en god og tryg start på tilværelsen og mulighed for at udleve deres drømme og potentiale, uanset deres sociale baggrund, og med den ny læreruddannelse vil vi både øge respekten om - og forventningerne til - de lærerstuderende,« siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

»Det er også positivt, at næsten alle de optagne har haft uddannelsen som førsteprioritet, og jeg håber, at den ny uddannelse vil vise sig at blive så attraktiv, at endnu flere ambitiøse unge vil vælge at gå lærervejen, for dygtige lærere er helt centrale for målet om, at den kommende generation skal blive den dygtigste og bedst uddannede nogensinde,« fortsætter han.

Dagens Gossip