Færre står til at blive fyret

Virksomhedernes store fyringsrunder er ovre og risikoen for at blive fyret er for nedadgående. Fyringsvarslerne faldt med 150 i april til 486 personer. Sæsonkorrigeret svarer det næsten til en halvering fra 1.019 i marts til 563 fyringsvarsler i april.

»Virksomhederne har skåret ind til benet, de har fyret de store bundter. Nu sidder de og venter på bedring i økonomien. De bundtfyrer næppe igen, da væksten forhåbentligt kommer tilbage,« siger seniorøkonom Tore Stramer fra Nykredit til Berlingske Business.

Nykredit forventer en relativt stabil udvikling i fyringsvarslerne, og påpeger, at det kan være meget svært at sæsonbestemme noget som helst, fordi perioden, man har målt på, er så kort (fra 2007), og fordi verden samtidig har oplevet både en finanskrise og en gældskrise.

Hos Danske Bank er man enig i, at antallet af fyringer vil ligge relativt stabilt over en periode.

»Vi ligger og svinger meget omkring et relativt konstant niveau, som er noget højere, end det var, inden krisen ramte i 2007, hvor det lå omkring 500. Nu ligger det omkring 1.000-1.200«, siger økonom Jens Nærvig Pedersen fra Danske Bank

Hos Danske Bank forventer man en ganske beskeden vækst i økonomien i år: 

»Det lægger et pres på arbejdsmarkedet, da virksomhederne ikke har brug for så mange ansatte til at imødekomme den lave efterspørgsel. Udsigterne for 2013 ikke alt for gode. Dansk økonomi vil formentlig kun opleve beskeden positiv vækst i år, og det kan give fornyet behov for at fyre ude i virksomhederne. Det er således vores vurdering, at antallet af fyringsvarsler og ledigheden dermed vil ligge på et forholdsvist højt niveau i løbet af den resterende del af 2013«, afslutter Jens Nærvig Pedersen

Dagens Gossip