Færre teenagere har en kæreste: Unge bruger tiden på Facebook

Likes, kommentarer og virtuelle hjerter har for mange unge afløst det at holde i hånd eller få et hemmeligt kys.

På sociale medier som Facebook og Instagram kan vennerne følge med i den unges liv, og det giver på mange måder den bekræftelse, som man før i tiden fik af kæresten. Det kan være årsagen til, at færre teenagere i dag har en kæreste.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- På Facebook eller Instagram har man lige pludselig mange flere, der følger med i ens liv, "liker" eller kommenterer ens billede, bekræfter én og dermed udfylder nogle af de funktioner, som kæresten havde før i tiden, siger ungdomsforsker fra Center for Ungdomsstudier Søren Østergaard til Berlingske.

Hvor det i 1999 var 40 procent af eleverne i 7. til 9. klasse, som havde en kæreste, så er det i dag kun godt en femtedel af teenagerne, der er i et parforhold. Det viser en undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier. Tedensen fortsætter i gymnasiet, hvor kun hver tredje i dag har en kæreste.

LÆS OGSÅ: Nybagte mødre er mere optaget af Facebook end baby

Søren Østergaard forklarer, at kæresterelationen er i opbrud, og at unge ikke tænker, de skal finde den eneste ene, når de er 16-20 år.

Udover internettet og fællesskab med vennerne online, er det især vigtigt for unge i dag at have det godt med familien, mens en kæreste altså er blevet mindre væsentlig.  

Dagens Gossip