Færre tilskadekomne i trafikken i Haderslev Kommune

I Haderslev Kommune har man nået sit mål om at nedbringe antallet af tilskadekomne i trafikken. Målet i 2007 var, at der højest måtte komme 47 personer til skade i 2012 og det mål er næsten nået.

Derfor sætter Haderslev Kommune nye mål for 2020. Her skal antallet reduceres med 50 procent i forhold til 2010.

- Hver eneste ulykke og hver eneste personskade i trafikken er én for meget. Det eneste rigtige ville naturligvis være en vision om, at ingen kommer til skade på vejene. Men vi kan ikke se bort fra, at der også er en stor del af tilfældigheder, som gør forskellen mellem et uheld og en ulykke, siger udvalgsformand H.P. Geil.

Det er lykkedes at nedbringe antallet af tilskadekomne i trafikken ved blandt andet, at fjerne de såkaldte sorte huller på vejene. Desuden har Trafiksikkerhedsgruppen arbejdet med at informere trafikanterne om deres eget ansvar.

- Som det er i dag, skyldes ni ud af ti ulykker en menneskelig faktor. Vi kan ikke forhindre alle ulykker, om vi så byggede alle vore veje om, men vi vil fortsætte arbejdet med at forbedre vejene og vi vil fortsætte med at fortælle trafikanterne, at det er en personlig beslutning, om man vælger at køre for hurtigt eller vælger at sætte sig bag rattet, når man har drukket spiritus, siger H.P. Geil.

En opgørelse for 2011 viser, at der kom 24 borgere i kommunen til skade på vejene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip