Færre togrejsende over Øresund efter grænsekontrol

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Efter at grænsekontrollen mellem Sverige og Danmark blev indført 4. januar, er der færre togrejsende, der taget toget over Øresundsbroen. Det viser nye tal ifølge Øresundsinstituttet.

Antallet af togrejsende faldt således med 12 procent i januar og februar sammenlignet med året før.

Lægger man det til, at DSB havde regnet med en stigning på fem procent i antallet af passagerer på ruten, så ser det endnu værre ud for togtrafikken i forhold til det forventede.

Id-kontrollen har medført en forlænget rejsetid på ruten på 10-60 minutter og i nogle tilfælde endnu længere. Derudover skaber kontrollen øget trængsel og giver de rejsende en usikkerhed i forhold til rejsetidens længde og togskift.

Virksomheder har prøvet at hjælpe deres medarbejdere, der er trætte af de lange rejsetider. Blandt andet har Medicinalvirkomheden Ferring, der har kontor i Ørestad, lejet busser til deres svenske medarbejdere for, at de kan komme hurtigere på arbejde.

Imens de togrejsende holder sig tilbage, er der 500 flere biler, der kører over Øresundsbroen i døgnet ifølge statistik fra Øresundsbroen Konsortiet.

Sverige besluttede 2. marts at forlænge grænsekontrollen til Danmark med 30 dage. Det svenske politi er begyndt at ansætte 72 grænsekontrollanter, som skal erstatte de betjente, der har været indkaldt fra hele landet.

Den svenske myndighed Trafikverket har undersøgt muligheden for, at man kan bygge en særlig perron til grænsekontrol på den svenske side mellem Hyllie og Øresundsbroen.

/ritzau/