Færre udlændinge giver dårligere Superliga

Danmarks bedste fodboldrække har fået et markant mindre internationalt snit over sig de seneste år.

En tredjedel af Superligaens udenlandske spillere er forsvundet på fire sæsoner, så antallet i dag er nede på 79 aktører med udenlandsk pas. I 2008/09-sæsonen var der hele 118 udlændinge. Det viser tal fra superstats.dk.

Tidligere ungdomslandstræner Hans Brun Larsen vurderer samtidig, at Superligaen er faldet i niveau, og at de to tendenser har en sammenhæng.

- Vi har brug for nyt blod i dansk fodbold for at presse de danske talenter, men også for at få et internationalt snit.

- Vi skal have input fra udlandet gennem andre kulturer, hvis vi vil have, at de danske hold skal være på et niveau, hvor de kan konkurrere i de europæiske turneringer, mener Hans Brun Larsen.

Selv om flere danske talenter i øjeblikket får chancen og gør det godt i flere superligaklubber, så kan talentudviklingen ikke stå alene.

- Vi har ikke nok talenter i hver årgang, som er gode nok til at højne niveauet i Superligaen.

- En klub som AaB har i mange år lavet god talentudvikling, men problemet er, at de bedste bliver solgt til udlandet, før de næsten kan gå.

- I Brøndby spiller de med drenge, der ikke er klar til niveauet, og det duer ikke. Klubberne skal indrette sig, så der er råd til udlændinge, mener Hans Brun Larsen og peger på, at udlændinge kan bidrage på mange parametre.

Han ønsker ikke udenlandsk revl og krat, men kun spillere, der kan give Superligaen noget ekstra.

- Det kan være fysisk, teknisk eller mentalt.

- I Brøndby havde de en gang fire svenskere, og de kom med en disciplin og arbejdsiver, som vi kunne lære af, siger Hans Brun Larsen.

DR-kommentator Jan Kalborg vurderer også, at Superligaens niveau er faldet over de seneste par sæsoner, men han mener, at kvalitetstabet kan blive udlignet af fremadstormende talenter.

- Da FC København i sommer solgte Dame N'Doye tænkte mange, at klubben nu var nødt til at hente en ny kanon i udlandet.

- Men man gav de unge chancen, og Andreas Cornelius havde ikke fået samme tillid for tre år siden. Nu mangler FCK ikke meget i at være på samme niveau, som dengang Ståle Solbakken var træner i klubben.

- Alle klubber i Superligaen giver talenterne chancen, så de får spilletid meget hurtigere end før.

- Hvis den udvikling får lov til at fortsætte, så får de unge spillere lidt mere hår på brystet, og kan de undgå fristelsen i at tage til udlandet, hvor de ofte ender på en bænk, så ser jeg dansk fodbold i en grøde, som vi aldrig har set før. Vi har vel aldrig stået bedre så, siger Kalborg.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip