Færre unge får førtidspension

I flere af de store byer, herunder Odense, har man imidlertid formået at reducere antallet af nye tildelinger til mindre end en tredjedel af det, man tidligere havde af tildelinger til den aldersgruppe.

Udviklingen er en effekt af en bevidst strategi, lyder det fra Peder Klinge Søndergaard, jobrehabiliteringschef i Odense.

»Tidligere var Odense blandt de kommuner med allerflest på førtidspension, men fra lokalpolitisk hold blev det besluttet at tolke lovgivningen omkring tildeling af førtidspension strammere. Den nye praksis er efterfølgende blevet sanktioneret af Ankestyrelsen gennem en række principielle sager,« siger han til Agenda.

Han forudser, at antallet vil falde yderligere på grund af regeringens førtidspensionsreform og mener, at udviklingen er positiv både for økonomien og for de unge.

»Dels er det hårdere tider, og vi har brug for, at alle, der kan arbejde, skal arbejde. Dels fratager man jo de unge en udviklingsmulighed. Vores sigte er, at de skal videre i stedet for at placere dem livsvarigt på forsørgelse,« siger Peder Klinge Søndergaard.

Dagens Gossip