Færre virksomheder gik konkurs i marts

Der bliver færre konkurser og tvangsauktioner. Det viser tallene fra marts, udgivet af Danmarks Statistik.

Antallet af konkurser faldt til 181 i marts målt på aktive virksomheder mod 198 i februar. Desværre er det store billedet mindre positivt.

- I perioden januar til og med marts var der imidlertid ni procent flere konkurser end i de foregående tre måneder, skriver Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik er der de seneste tre måneder gennemsnitligt tabt 982 fuldtidsjob i måneden grundet konkurser, en stigning på en fjerdedel i forhold til de sidste tre måneder af 2015.

- Selv om det naturligvis er positivt, at antallet af konkurser er faldet her i starten af 2016, så skal man altså passe på med at få armene for langt op over hovedet af bare begejstring.

- Der er ikke supergode argumenter for, at antallet af konkurser nu lige pludseligt skulle falde igen. Tværtimod har starten på 2016 budt på en række sløje nøgletal for privatforbruget og eksporten, skriver chefanalytiker hos Nykredit Tore Stramer.

Der er til gengæld ingen malurt i bægeret, når det kommer til tvangsauktioner. Her faldt antallet i marts til 253 fra 265 i februar.

- Antallet af tvangsauktioner har således været støt faldende siden 2012, og denne tendens synes at fortsætte i takt med, at renterne er faldet markant, beskæftigelsen er steget, og ikke mindst at det er blevet nemmere at omsætte boliger i almindelig frihandel, skriver boligøkonom Mikkel Høegh fra BRFkredit.

På trods af, at væksten i den danske økonomi forventes at blive meget lav i 2016 ser BRFkredit ikke, at antallet af tvangsauktioner vil stige.

- Det skyldes de lave renter, der gør, at det er nemmere at finde løsninger. Det er formentlig også de lave renter, der kan tage æren for, at udløb af afdragsfrihed synes at være ganske udramatisk set gennem statistikkens briller, skriver Mikkel Høegh.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip