Færre virksomheder vil fyre folk

I årets første måned tænkte færre end 20 virksomheder i at fyre folk.

Det er væsentligt færre end på krisens højeste, hvor tre gange så mange virksomheder - altså cirka 60 - varslede fyringer.

Siden sommeren 2012 er der blevet færre og færre virksomheder, som varsler fyringer, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Man skal være opmærksom på, at Arbejdsmarkedsstyrelsens opgørelse ikke fanger alle fyringer på det danske arbejdsmarked, men udviklingen og tendensen i tallene peger alligevel i retning af, at det værste pres på arbejdsmarkedet er taget af, skriver senioranalytiker Erik Bjørsted.

Men selvom færre virksomheder varslede fyringer, steg det samlede antal.

I januar blev der varslet knap 750 fyringer, mens december "kun" bød på omkring 520 fyringer. Overordnet set ligger det dog på et rimelig moderat niveau.

Udviklingen opfattes stadig som positiv i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- At antallet af varslede fyringer ligger så forholdsvist stabilt og antallet af virksomheder, som varsler fyringer ligefrem er faldende, er i lyset af den svage vækst vi i øjeblikket oplever en glædelig overraskelse, skriver Erik Bjørsted.

Samtidig konkluderer analysen også, at 75 procent af beskæftigelsen er knyttet til efterspørgslen herhjemme. Danskernes forbrug og investeringer står altså for den største del af beskæftigelsen, mens eksporten kun trækker 25 procent af beskæftigelsen.

- Dansk økonomi befinder sig dog i øjeblikket i en tillidskrise, hvor forbrugerne ikke tør forbruge, og virksomhederne ikke tør investere. Det paradoksale ved situationen er, at finansmarkederne har stor tillid til dansk økonomi, mens danskerne ikke har det, skriver Erik Bjørsted.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip