Fætter BRs overskud halveret

Selvskabet bag Fætter BR og Toys'R'Us, Top-Toy, er kommet med regnskab, og legetøjsgigantens resultat er skuffende.

Således er indtjeningen målt på driftsresultat og på bundlinjen faldet, så driftsresultatet (EBIT) for finansåret 2012/2013 ligger på 164,4 millioner kroner mod 184,7 millioner kroner året før, mens resultatet efter skat bliver næsten halveret til 56,8 millioner kroner mod 105,7 millioner kroner året før.

»Vi havde forventet større vækst og et bedre resultat for finansåret 2012/2013 og er derfor ikke tilfredse med udviklingen,« udtaler Peter Gjørup, Joint Group Managing Director i Top-Toy, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Efterspørgslen efter legetøj har været svag, og markedet er udfordret, så set i det lys fremstår vores resultat mere acceptabelt.«

Ifølge pressemeddelelsen blev det finansielle resultat påvirket af en beslutning om at sammenlægge virksomhedens distributionscentre i Greve og Brabrand med udgangen af første kvartal 2015. Formålet med sammenlægningen er at kunne servicere selskabets engroskunder og detailbutikker bedre.

Top-Toy planlægger at åbne ni Fætter BR-butikker og en Toys'R'Us-butik, mens otte andre Fætter BR-butikker skal lukkes.

Top-Toy har afsat 56,3 millioner kroner til nedskrivning af varelager, revurdering af goodwill og omkostninger til fastholdelse og uddannelse af de berørte medarbejdere, inkl. fratrædelsesomkostninger.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip