Fagbevægelsen frygter flere blå reformer

SF's dramatiske exit fra regeringen giver dybe panderynker i store dele af fagbevægelsen og centrum-venstre miljøet, skriver Ugebrevet A4.

Blandt andre FTF-formand Bente Sorgenfrey og FOA-formand Dennis Kristensen frygter, at regeringen uden SF vil have blikket stift rettet mod højre, når de i det næste halve års tid skal gennemføre vigtige reformer af beskæftigelsespolitikken og fremlægge nye vækstinitiativer.

- Regeringen rykker mere til højre med SF's exit, også når det kommer til arbejdsmarkedspolitikken. Man vil kunne se udspil, der trækker væk fra den retning, som vi i fagbevægelsen gerne vil gå, siger Bente Sorgenfrey.

Konkret nævner hun, at SF efter hendes opfattelse har trukket regeringen i den rigtige retning, hvad angår for eksempel social dumping og psykisk arbejdsmiljø. Hun bemærker også, at De Radikale "ikke har været kede af den forkortede dagpengeperiode".

- Jeg er bekymret for, at regeringen bliver trukket mere i retning af blå politik, og i resten af valgperioden kommer til at lave forlig med blå blok, istemmer FOA-formand Dennis Kristensen.

- Skattelettelser får en stærkere prioritering, og den offentlige sektor risikerer at skulle lægge ryg til yderligere skattelettelser, mener han.

Til gengæld er både LO-formand Harald Børsting og HK-formand Kim Simonsen overbeviste om, at SF’s udtræden af regeringen ikke får den store betydning for lønmodtagere og fagbevægelsen.

- Både når det gælder reform af beskæftigelsesindsatsen og erhvervsuddannelserne skal regeringen tage hensyn til, at der i forvejen er en bred forligskreds både til højre og venstre i Folketinget, siger Harald Børsting til Ugebrevet A4.

- Jeg forventer, at man på begge områder vil kunne indgå brede forlig igen, fortsætter han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip